Visualisera din målbild


Jag har avslutat min utbildning i Kundaliniyoga nu i dagarna. Att ha pluggat och slitit för något länge och sedan komma fram till sitt mål är helt fantastiskt. Att kunna njuta av att man lyckades är minst lika viktigt som att slita för att komma dit. Jag har alltså läst två utbildningar samtidigt periodvis och det har naturligtvis varit tufft. Men jag har haft ett mål- en målbild av hur jag ska komma dit. Hur det ska kännas och hur mitt diplom skulle se ut , vilken färg skulle det ha och hur stort skulle det vara. Vart ska det hänga hemma på väggen osv.

Att jag skulle fixa det var inga som helst tvivel-det är det första steget i att lyckas. Att faktiskt veta att jag kommer dit jag tänkt mej. Känna känslan av att jag faktiskt redan lyckats med det som jag vill uppnå. Jag är redan framme vid målet fast jag precis har börjat.

Men då måste jag ha känslan i kroppen av att det är sant, en sanning för mej och inte bara en dagdröm, en fantasi som aldrig blir sant. Där är skillnaden på att ha bestämt mej för att lyckas och att bara drömma om något för att det ser gött ut eller skulle vara så kul men ouppnåbart.

Jag har i hela mitt liv haft mål och visualiserat hur jag vill göra , det är nästan lite tråkigt när jag är mitt emellan olika projekt och inte har något som jag stävar efter tycker jag. Medans andra människor lever i en värld av att det är som bäst när allt är lugnt och bara lunkar på. Det är så det är. Vi är alla olika och har olika mål i livet.

På min utbildning i yogan har jag en kompis som från start sa till mej att detta kommer att bli knepigt. Hon visste inte om hon skulle fixa sitt diplom, med tanke på att det här med att plugga inte varit hennes grej i skolan- för 25 år sedan. Hon hade aldrig varit någon direkt stjärna på att plugga sa hon. Jag vet vad hon menade,jag var inte direkt intresserad av att plugga när jag gick på gymnasiet heller, men det var ju då. För 25år sedan och det måste man väl kunna tänka om på. Att bestämma sej på en gång (Tänk så här inne i huvudet) -det här kan jag, jag är bra på att plugga . Det ska bli roligt att få lära sej nya grejjer. Jag är duktig på att förstå och få in det i huvudet . Och sedan säga det till mina vänner, min familj ,arbetskamrater osv- dom får en annan bild av mej då. Dom tänker - hon är en tjej som är bra på att plugga. Diciplinerad som sitter och går igenom sina papper ,läxor och böcker- trots att hon har annat som ska göras också. Det ger energi till dej när du sitter där med dina böcker, att fortsätta mot ditt mål och känna känslan i kroppen att du är en hejjare på att plugga.

Just detta med hur du ger ut signaler till andra människor vem du är och vad du kan, är bra på, är jätte viktigt. Det är då, när du förstärker känslan hos andra människor, som den energin kommer tillbaka till dej själv. Du fortsätter att prata gott om dej själv -till dej själv. Då blir det en sanning . Det var det som jag sa till min kompis att göra- prata gott om sej själv inför andra. Säga- Jag tycker det är kul att plugga. - Jag är duktig på detta osv. Och att hon skulle se sitt diplom framför sej. Hur hon höll i det och vart det skulle sitta på väggen hemma.

Jag kan säga så här, att hon var så lycklig och nöjd på examensdagen . Hon skrev till mej på kvällen -" Jag hade aldrig klarat detta utan din hjälp med att visualisera en målbild".

Hon gjorde det alldeles själv , men med lite hjälp HUR hon skulle tänka .

Att bli coachad till nya mål - stora eller små - gör en stor skillnad. Och det är det som jag jobbar med - Att coacha människor att tänka nytt, komma fram till sina mål. Jag jobbar både i samtal men även i hypnos för att vi ska nå dit. Att komma på ett första samtal kan vara ett genombrott i ditt liv som gör att du börjar närma dej ditt mål. //Ewa


Utvalda inlägg
Senaste inlägg