Viktigt att göra sådant som ger energi

Jag har varit lite sliten ett tag och känt att jag behöver fylla på med energi i kroppen. Det bästa som finns är att få gå i skogen med hundarna. Att bara få vara i sin egen energi en stund- utan telefon eller annat som distraherar. Väldigt jordande att få vara i skogen bland alla träd och bara lyssna på tystnaden och fåglarna.

Att göra yoga är också väldigt upplyftande för både kroppen och knoppen. Jag börjar varje morgon med att slå mej ner på mattan med en kopp yogi the och göra ett pass. Det är som en stämgaffel för resten av dagen. Man blir lugn inombords med en energi som ligger kvar. Det som är gött tycker jag är att man lättare kan ta bra beslut utifrån att man är i balans.

När hösten kommer och dom mörka timmarna blir fler gäller det att spara på energin och inte nalla på sov timmarna. Att äta bra mat. Det ger energi, samtidigt som man ska göra saker som man tycker är kul.

I fredags efter jobbet bestämde jag mej för att ta en promenad med mina hundar på ett ställe där jag vet att vi kan få vara själva- dom kan få vara lösa en stund. Dom har mega mycket energi och drar iväg, leker med varandra och är bara lyckliga. Dom har inget annat i fokus än nuet. Jag blir lycklig bara av att få titta på dom. När vi har gått en stund och dom lugnat ner sej märkte jag att dom får syn på något lite längre fram, jag ser att det är en annan hund. Det är en kvinna som har placerat sin hund uppe på en sten och står och fotograferar den i lugn och ro. Den hunden bara vänder på huvudet och stirrar på oss.

Jag kände att" nu är det kört- mina hundar drar och det blir fight." Reaktionen hos mej blir-stanna- kom hit!! Dom tvär nitar, stirrar på mej och kommer på en gång. Satte sej hos mej och satt helt stilla med lugn energi. Jag drog på dom kopplet och går mot kvinnan . Hon tittar inte ens på oss utan bara går. Mina killar vänder sej inte ens om när vi passerar platsen dom stod på.

Jag vet att om den hunden vi mötte hade varit en orolig och obalanserad hund hade mina killar reagerat med samma energi. Dom är 2 och 3 år så dom har fortfarande en del att lära sej . Att ha två unga hundar med hög energi är ganska mycket jobb för att få dom att lugna sej. Det krävs att man engagerar sej varje dag och det är det som jag tycker är kul.

Det ger mej energi.

Skogen ger energi


Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv