Vad vi tänker sätter sig i vår kropp

Vad vi tänker, sätter sig

ju i våran kropp iform av spänningar och smärtor. Därför är det viktigt att tänka positivt. Att tänka på det man vill ha snarare än på det man inte vill ha.

Det är vi själva som är chef över våra tankar, över vad vi önskar oss.

Så om man går omkring och känner att livet inte riktigt är som man skulle önska, är det bra att komma till mej för ett coachande samtal, och därifrån hitta vad det är som skulle kunna hjälpa just dig att komma vidare.

Jag har känt mej väldigt spänd och speciellt i höfterna när jag jobbat så hårt med kroppen. Jag lade märke till att ju mer jag behövde avslappning och stretcha min kropp, ju mindre gjorde jag det. Sedan, imorgon, kanske till helgen osv… jag lurade mej själv att tro att jag skulle ta tag i det där som jag faktiskt behövde. Att göra roliga saker för min egen skull- inte jobb relaterat. Till slut kände jag att ; nu går det inte längre, jag måste hjälpa mej själv att få kroppen i balans igen.

Jag började att gå på yoga och sakta men säkert började kroppen att lita på mej igen. Ja jag hade ju lurat min kropp i många år att snart får du stretcha ut, snart får du vila osv. Då var det som om allt bara släppte i kroppen på mej. Höfterna blev sej själv igen,mjuka och rörliga.

Jag kunde andas långa djupa andetag- vilket gör att kroppen rensar ut slaggprodukter, stagnationer som gjort att flödet stoppades i kroppen. Jag hade blivit stel och kände mej sliten.Det är då man märker att även tankarna börjar gå åt fel håll- man orkar inte hålla det positiva på topp- för man är sliten i kroppen. För så är det ju. huvudet( tankarna) sitter ju ihop med resten av kroppen. Så om huvudet- tankarna - mår dåligt, då mår kroppen också dåligt. Och tvärtom naturligtvis.

Så nu när jag efter en ettårig kundaliniyoga utbildning blir klar yoga lärare, kan jag även jobba med kroppen .


Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv